Poziv za evidentiranje prostovoljcev z znanjem za bolničarje

Termin: 02.11.2020 ob 12.00
Lokacija: Ljublana
Onder water.dd2f2657

Datum objave: 02.11.2020
Številka: 166-10/2020-173 - DGZR

Zadeva: Poziv za evidentiranje prostovoljcev z znanjem za bolničarje

Spoštovani!

Spopadanje z nalogami in ukrepi za zajezitev epidemije nalezljive bolezni COVID-19 na območju Republike Slovenije predstavlja  izjemne okoliščine, s katerimi se naše generacije še niso soočale.
Od 19. 10. 2020 dalje, ko je Vlada razglasila epidemijo nalezljive bolezni COVID-19 na območju Republike Slovenije in ko je bil aktiviran tudi Državni načrt zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh (verzija  2.0), so v izvajanje nalog in ukrepov za zajezitev epidemije, poleg sil za zaščito, reševanje in pomoč, vključeni tudi organi na lokalni, regionalni in državni ravni ter prostovoljci.

Za uspešno spopadanje z epidemijo COVID-19 pa se je pokazala potreba po vključevanju prostovoljcev, ki imajo ustrezna znanja za bolničarje (vsaj 50 urni tečaj ), za izvajanje pomoči pri izvajanju nalog in ukrepov za zajezitev širjenja epidemije, v  povezavi z izvajanjem pomoči zdravstvu ali domovom starejših občanov, zlasti za oskrbo bolnikov s COVID-19.

Zaradi navedenega pozivam vse prostovoljce, da posredujete svoje podatke na naš spletni naslov info@slolifeguard.com. Posredovane podatke bomo uporabili v primeru potrebe, le za namene zajezitve epidemije COVID-19 na
območju Republike Slovenije.


Za vaš prispevek k zajezitvi epidemije COVID-19 se v naprej zahvaljujem. Prepričan sem, da bomo zmagali le skupaj in s tem zagotovili osnovne pogoje za normalno nadaljnje življenje.
S spoštovanjem,

Srečko Šestan
Poveljnik CZ RS


Datum objave: 19.10.2020

Spoštovani, zaradi razglasitve epidemije odpovedujemo vsa razpisana usposabljanja po posameznih programih za reševalca iz vode.


Hvala za razumevanje
ZRVS


Objava: 02.11.2020
Aktualne objave

Dogodek na slovenskem kopališču javnost močno razburja

Dogodek na slovenskem kopališču javnost močno razburja

Če vas preseneti morski tok, plavajte v njegovi smeri, ne proti njemu

Če vas preseneti morski tok, plavajte v njegovi smeri, ne proti njemu
© 2020 slolifeguard.com | O piškotkih
FB
Telefon Facebook