Premagal ga je močan rečni tok

Soca utop21


Deček se je z oblačili zataknil za leseni steber, premagal ga je močan rečni tok


VIRhttps://www.24ur.com/novice
Nova Gorica, 24.06.2021, 12:05

Novogoriški policisti so sporočili več podrobnosti sredine tragične nesreče na reki Soči v Solkanu, v kateri je utonil deček. Kriminalisti so z ogledom kraja nesreče ugotovili, da se je deček s spodnjimi oblačili med plavanjem po kajakaški progi zataknil za večji leseni steber, iz nastale nesrečne situacije pa se mu ni uspelo rešiti, saj ga je močan rečni tok po nekaj minutah premagal.

Novogoriški župan Klemen Miklavič je v izjavi za medije izrazil sožalje dečkovi družini in kajakaškem klubu. Dejal je, da se je nesreča pripetila ravno, ko je občina v zadnji fazi priprave dodatnih varnostnih ukrepov na reki Soči, ki bodo namenjeni občanom, turistom in drugim obiskovalcem.

Tako se je novogoriška občina s Holdingom slovenske elektrarne dogovorila, da se še letos delno prilagodi pretok reke skozi turbine Soških elektrarn. Občina pa bo ob reki postavila informatorja, ki bo obiskovalce opozarjal na nevarnosti v primeru dviga gladine. Že lani pa so na mestu, kjer se je že zgodila utopitev, postavili jeklenico, ki opozarja na začetek nevarnosti za celo reko.

"Soča je divja in nevarna reka, zato 100-odstotne varnosti ne moremo zagotoviti. To je tudi hudourniška, alpska reka, ki je izjemno mrzla. Soča je zelo nevarna reka in nikdar ne bo varno kopališče," je še dejal Miklavič.

Deček se je z oblačili zataknil za leseni steber

Kot so sporočili s PU Nova Gorica, so jih v sredo ob 16.31 obvestili o nesreči na reki Soči pri Kajak centru v Solkanu, v kateri je reka mlajšo osebo odnesla proti državni meji z Republiko Italijo. 

Takoj po prijavi so bili poleg policistov in kriminalistov na kraj napoteni tudi novogoriški poklicni gasilci s potapljači, ki jih je tja poslal Regijski center za obveščanje Nova Gorica, reševalci Nujne medicinske pomoči ZD Nova Gorica in člani Enote za hitre intervencije Civilne zaščite, ki so se nemudoma vključili v reševanje mlajše osebe v strugi in na obrežju reke Soče pod kajakaškim centrom v smeri Italije. 
Ko je deček priplaval do večje skale, za katero se nahaja izstopno mesto, se je s spodnjimi oblačili zataknil za večji leseni steber, ki se je nahajal pod vodno gladino in ga ni opazil. Otrok se je skušal iz nastale situacije rešiti, a ga je močan rečni tok po nekaj minutah premagal in ga potisnil pod gladino vode. 

Dečku sta na pomoč priskočila trenerka in občan, ki se je takrat po naključju nahajal v bližini in je slišal klice na pomoč. Slednjima utapljajočega otroka do prihoda policistov in gasilcev s potapljači ni uspelo rešiti. Ti so nato nadaljevali z reševanjem in dečka po nekaj minutah uspeli rešiti ter izvleči na levi breg Soče. Reševalci so nato skupaj z zdravnico pričeli z oživljanjem otroka, vendar žal neuspešno. 

O tragični nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka. Novogoriški kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem dodatnih obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine tragične nesreče.
Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče ugotovili, da je skupina mlajših oseb v sredo popoldne na kajakaški progi reke Soče pod objektom kajakaškega centra zaključila z organiziranim treningom. Nato so zaplavali po kajakaški progi približno sto metrov in nato izstopili na levi breg reke Soče. Na sebi so imeli reševalne jopiče in čelado. 

https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/decek-se-je-z-oblacili-zataknil-za-leseni-steber.html
 
Objava: 27.06.2021
Preberite tudi...
27.07.2023

Upoštevanje pravil na bazenu te varuje pred nesrečami

Upoštevanje pravil na bazenu te varuje pred nesrečami
28.06.2021

Težko je ločiti med igro in utapljanjem

Otrokovo življenje še vedno ogroženo: težko je ločiti med igro in utapljanjem
02.09.2020

Dogodek na slovenskem kopališču javnost močno razburja

Dogodek na slovenskem kopališču javnost močno razburja
01.09.2020

Če vas preseneti morski tok, plavajte v njegovi smeri, ne proti njemu

Če vas preseneti morski tok, plavajte v njegovi smeri, ne proti njemu
Aktualne objave

Upoštevanje pravil na bazenu te varuje pred nesrečami

Upoštevanje pravil na bazenu te varuje pred nesrečami

Težko je ločiti med igro in utapljanjem

Otrokovo življenje še vedno ogroženo: težko je ločiti med igro in utapljanjem
© 2023 slolifeguard.com | O piškotkih
FB
Telefon Facebook