Logo-LifeSaver-2019-ok

Državno Prvenstvo v reševanju iz vode - LIFESAVER 2019

 

Kopališče Kolezija - Oktober 2019

   


Državno prvenstvo v reševanju iz vode 2019

Reševanje iz vode ni zgolj poklic. Je veliko več. Je poslanstvo in je način življenja. Tudi zato smo se v Zvezi Reševalcev iz Vode odločili, da nadaljujemo tradicijo organizacije državnega prvenstva, ki bo že tretje Državno Prvenstvo v reševanju iz vode  

Vsak s poklicem in nazivom »Reševalec«, mora biti v odlični psiho - fizični kondiciji, zato je zelo pomembno, da le to vzdržuje pri svojem delu. Državno prvenstvo je tudi priložnost, kjer se na enem mestu zberejo vsi reševalci iz R. Slovenije, kjer imamo možnost izmenjave svojih znanj in tudi izkušenj. Le to ima za posledico oziroma rezultat zmeraj boljšo kakovost dela reševalcev iz vode pri svojem delu na javnih kopališčih, bazenih ipd.

Letošnje, že tretje Državno prvenstvo, ki ga organizira Zveza Reševalcev iz Vode, bo organizirano na kopališču Kolezija. Za datum izvedbe državnega prvenstva smo se odločili, da bo dne 05.10.2019 in sicer z registracijo tekmovalcev od 8.00 do 10.00 ure. Podrobnejša navodila bomo objavili na naši spletni strani, kjer bodo predstavljena pravila tekmovanja posameznih disciplin med ekipami in posamezniki. Prijave tekmovalcev in ekip bomo izvedli preko spletne strani Zveze – www.slolifeguard.com ali info@slolifeguard.com .

Samo državno prvenstvo bo služilo tudi izboru/selekciji tekmovalcev in tekmovalk, kateri bodo zastopali reprezentanco R Slovenije in s tem nacionalne barve na svetovnem prvenstvu v reševanju iz vode, ki bo potekalo naslednje leto na eni najbolj znani in več kot deset kilometrov dolgi plaži, ki se razteza od Riminija do Ricconeja v organizaciji in pod pokroviteljstvom svetovne reševalske zveze International Lifesaving Federation - ILS, pod imenom » RESCUE 2020 – Riccione Italija«
 
Svetovno prvenstvo v reševanju iz vode » RESCUE 2020 « bo tokrat potekalo v Italiji, pod pokroviteljstvom in s sedežem v obmorskem mestu Riccone. Na tekmovanju bo sodelovalo kar 167 držav članic ILS z več kot 3000 tekmovalci. Zveza reševalcev iz vode Slovenije je tudi polnopravna članica svetovne organizacije ILS. V sled temu smo se pri ILS dogovorili in zavezali, da bo Zveza reševalcev iz vode Slovenije v naslednjem letu odpotovala z osem člansko ekipo tekmovalcev in predstavljala barve Slovenije in s tem državo na tem najvišje rangiranem tekmovanju reševalcev iz vode na svetu!

Zveza reševalcev iz vode Slovenije je že v preteklosti izvajala aktivnost in se povezovala na mednarodni ravni v evropske in svetovne organizacije reševalcev iz vode. V preteklosti smo se že udeležili več svetovnih prvenstev kot tekmovalna ekipa in/ali kot opazovalci in sicer 2008 – Berlin Nemčija, 2010 – Alexandria Egipt, 2012 Adelaide Avstralija, 2016 Eindhoven Nizozemska. Najvidnejši rezultat in sicer 4. mesto v kraljevski disciplini Surf race je zasedel naš tekmovalec Rok Kerin.

Z državnim prvenstvom, katero bo letos potekalo že tretjič, želimo narediti kvaliteten in konkurenčni izbor tekmovalk in tekmovalcev, kateri bodo sestavljali reprezentanco Republike Slovenije in s tem tudi dobro in konkurenčno ekipo. Slovenci smo narod garačev in velik fenomen v vseh športnih sferah, kjer koli se pojavimo. V sled temu dejstvu si tudi na področju reševanja iz vode želimo postati vidni in prepoznavni ne le po svoji strokovnosti in predanem delu, temveč želimo nase opozoriti tudi na področju športnih oziroma tekmovalnih aktivnosti. S  pravim pristopom in voljo, povezovanjem in pregovorno slovensko vztrajnostjo verjamemo da nam bo uspelo več kod dostojno zastopati barve Slovenije. Volje in zagnanosti nam ne primanjkuje. Dodati moramo le še strokovnost in pravočasno izvesti vse aktivnosti, da bomo naslednje leto iz Italije prišli z dvignjenimi glavami, ter da bodo na nas ponosni vsi, ki nas in naše delo poznajo. 
25623Logo ILS 3D 1OKS-Olimpijski komite SlovenijeZRV-2014_1DSC01171.8565ae42
© 2023 slolifeguard.com | O piškotkih
FB
Telefon Facebook